Logo
Menük Bevásárló lista Kedvenc receptek Tiltólista Profil

Dátum: 2025.05.10

Reggeli: Quinoa-kókusz joghurtos müzli (350 kcal)
Hozzávalók:
  • 50 g quinoa
  • 150 g kókuszjoghurt
  • 100 g friss bogyós gyümölcsök
  • 20 g mandula
  • 1 teáskanál méz
Elkészítés:
  1. 1. lépés: A quinoát megfőzni dupla mennyiségű vízben.
  2. 2. lépés: Hűtés után keverd össze a kókuszjoghurttal, gyümölcsökkel, mandulával és mézzel.
Ebed: Grillezett padlizsános tortilla (400 kcal)
Hozzávalók:
  • 1 db padlizsán
  • 2 db teljes kiőrlésű tortilla lap
  • 10 levél friss bazsalikom
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 g csicseriborsó
Elkészítés:
  1. 1. lépés: A padlizsánt szeletekre vágni, majd olívaolajjal és zúzott fokhagymával megkenni.
  2. 2. lépés: Grillen vagy serpenyőben mindkét oldalán megsütni.
  3. 3. lépés: A tortilla lapokat megmelegíteni, rátenni a grillezett padlizsánt, csicseriborsót és friss bazsalikomot, majd feltekerni.
Vacsora: Tofu tikka masala (450 kcal)
Hozzávalók:
  • 200 g tofu
  • 200 g konzerv paradicsom
  • 100 ml kókusztej
  • 10 g friss koriander
  • 1 evőkanál tikka masala fűszerkeverék
  • 100 g brokkoli
Elkészítés:
  1. 1. lépés: A tofu-t kis kockákra vágni, és egy serpenyőben a tikka masala fűszerkeverékkel megpirítani.
  2. 2. lépés: Hozzáadni a konzerv paradicsomot és a kókusztejet, majd közepes lángon főzni 10 percig.
  3. 3. lépés: A brokkolit párolni, majd a tofu tikka masala mellé tálalni friss korianderrel.

Dátum: 2025.05.10

Reggeli: Mandulás zabkása (350 kcal)
Hozzávalók:
  • 60 g zabpehely
  • 250 ml mandulatej
  • 1 db alma
  • 15 g mandula
  • 0.5 tk fahéj
Elkészítés:
  1. A zabpelyhet főzd meg a mandulatejben, add hozzá a feldarabolt almát és fahéjat, majd szórd meg a mandulával.
Ebed: Quinoa saláta grillezett zöldségekkel (500 kcal)
Hozzávalók:
  • 80 g quinoa
  • 100 g cukkini
  • 1 db piros paprika
  • 1 db sárgarépa
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek citromlé
  • 2 ek petrezselyem
Elkészítés:
  1. Főzd meg a quinoát. Grillezd meg a zöldségeket olívaolajon. Keverd össze a quinoát a zöldségekkel, ízesítsd citromlével, petrezselyemmel, sóval és borssal.
Vacsora: Padlizsános tofu ragu (450 kcal)
Hozzávalók:
  • 200 g padlizsán
  • 100 g tofu
  • 150 g paradicsom
  • 1 db hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek bazsalikom
  • 1 ek olívaolaj
Elkészítés:
  1. Párold meg a hagymát és fokhagymát olívaolajon. Add hozzá a kockákra vágott padlizsánt, tofut és paradicsomot, főzd addig, míg a zöldségek megpuhulnak. Ízesítsd bazsalikommal, sóval és borssal.

Dátum: 2025.05.10

Reggeli: Zabkása friss gyümölcsökkel (350 kcal)
Hozzávalók:
  • 50 g zabpehely
  • 1 db alma
  • 0.5 teáskanál fahéj
  • 250 ml mandula tej
Elkészítés:
  1. A zabpelyhet főzd meg a mandula tejjel, add hozzá a fahéjat. Tálaláskor helyezd rá az apróra vágott almát.
Ebed: Csirkesaláta quinoával (450 kcal)
Hozzávalók:
  • 100 g csirkemell
  • 50 g quinoa
  • 50 g római saláta
  • 50 g koktélparadicsom
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 1 teáskanál citromlé
Elkészítés:
  1. A quinoát főzd meg, a csirkemellet süsd meg és vágd kockákra. Keverd össze a hozzávalókat, majd ízesítsd olívaolajjal és citromlével.
Vacsora: Sült lazac spenóttal (500 kcal)
Hozzávalók:
  • 150 g lazacfilé
  • 100 g friss spenót
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál olívaolaj
Elkészítés:
  1. A lazacot süsd meg olívaolajon, a spenótot párold meg fokhagymával. Tálald a halat a spenót ágyán.

Dátum: 2025.05.10

Reggeli: Mandulatejes zabkása friss bogyókkal (350 kcal)
Hozzávalók:
  • 50 g zabpehely
  • 250 ml mandulatej
  • 100 g friss bogyós gyümölcsök
  • 1 tk méz
Elkészítés:
  1. Melegítsd fel a mandulatejet, majd add hozzá a zabpelyhet.
  2. Főzd kis lángon 5-7 percig, míg sűrűsödik.
  3. Húzd le a tűzről, öntsd tálba, szórd meg a bogyós gyümölcsökkel és csepegtess rá egy kis mézet.
Ebed: Padlizsános ratatouille (450 kcal)
Hozzávalók:
  • 1 db padlizsán
  • 1 db cukkini
  • 1 db piros paprika
  • 1 db hagyma
  • 400 g paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 5 levél bazsalikom
Elkészítés:
  1. A zöldségeket vágd nagyobb darabokra.
  2. Egy nagy serpenyőben hevíts olajat, pirítsd meg a hagymát és a fokhagymát.
  3. Add hozzá a többi zöldséget és párold 20 percig.
  4. Fűszerezd sóval, borssal és bazsalikommal.
Vacsora: Thai tofu saláta (300 kcal)
Hozzávalók:
  • 200 g tofu
  • 10 g friss koriander
  • 0.5 db piros hagyma
  • 1 db piros paprika
  • 0.5 db uborka
  • 1 db chili paprika
  • 2 ek citromlé
  • 1 ek szójaszósz
  • 30 g mogyoró
Elkészítés:
  1. A tofut kockázd fel és pirítsd meg kevés olajon, míg aranybarna nem lesz.
  2. A zöldségeket vágd vékony csíkokra.
  3. Keverd össze a zöldségeket, tofut, citromlevet és szójaszószt egy nagy tálban.
  4. Szórj rá durvára vágott mogyorót és friss koriandert.

Hozzávalók tiltólistára