Főzd meg a quinoát. Grillezd meg a zöldségeket olívaolajon. Keverd össze a quinoát a zöldségekkel, ízesítsd citromlével, petrezselyemmel, sóval és borssal.
Vacsora: Padlizsános tofu ragu (450 kcal)
Hozzávalók:
200 g padlizsán
100 g tofu
150 g paradicsom
1 db hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek bazsalikom
1 ek olívaolaj
Elkészítés:
Párold meg a hagymát és fokhagymát olívaolajon. Add hozzá a kockákra vágott padlizsánt, tofut és paradicsomot, főzd addig, míg a zöldségek megpuhulnak. Ízesítsd bazsalikommal, sóval és borssal.
Dátum: 2025.05.10
Reggeli: Zabkása friss gyümölcsökkel (350 kcal)
Hozzávalók:
50 g zabpehely
1 db alma
0.5 teáskanál fahéj
250 ml mandula tej
Elkészítés:
A zabpelyhet főzd meg a mandula tejjel, add hozzá a fahéjat. Tálaláskor helyezd rá az apróra vágott almát.
Ebed: Csirkesaláta quinoával (450 kcal)
Hozzávalók:
100 g csirkemell
50 g quinoa
50 g római saláta
50 g koktélparadicsom
1 teáskanál olívaolaj
1 teáskanál citromlé
Elkészítés:
A quinoát főzd meg, a csirkemellet süsd meg és vágd kockákra. Keverd össze a hozzávalókat, majd ízesítsd olívaolajjal és citromlével.
Vacsora: Sült lazac spenóttal (500 kcal)
Hozzávalók:
150 g lazacfilé
100 g friss spenót
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál olívaolaj
Elkészítés:
A lazacot süsd meg olívaolajon, a spenótot párold meg fokhagymával. Tálald a halat a spenót ágyán.